آرشیو شهریور ماه 1401

بهترين آموزش هاي دنياي ديجيتال و وب

پنجشنبه ۱۳ دی ۰۳

دستور موقت یعنی چه؟

دستور موقت که در قانون آیین دادرسی مدنی ذیل عنوان دادرسی فوری از آن نام برده شده و شرایط و قواعد آن ذکر شده است از ابزار های مهم دادرسی حقوقی می باشد که وکیل دادگستری در تامین حقوق موکل خویش علیه خوانده یا خواندگان دعوا استفاده می کند . دستور موقت بسیار شبیه

تامین خواسته می باشد اما با هم تفاوتهایی دارند .

صدور دستور موقت و اجرای آن که در بیشتر مواقع خواهان و وکیل او اصرار به اجرای ان دارند چنان غافلگیرانه و با سرعت زیاد خوانده را تحت تاثیر قرار می دهد و برای او محدودیت هایی ایجاد می کند که در اغلب اوقات طرف مقابل ناچار می شود باب مذاکره با خواهان را باز کرده و با قبول شکست خویش دعوای خواهان را پذیرفته و دعوا پایان یابد .

آز آنجایی که استفاده از این ابزار در زمان مناسب و با در نظر گرفتن کلیه شرایط بسیار مهم می باشد ، توصیه می شود افراد غیر وکیل در دعاوی مهم خویش از خدمات وکیل پایه یک دادگستری بهره مند شوند زیرا اگر چه استفاده از دستور موقت در صورت طرح درست آن دارای مزایایی است اما خطراتی را را هم برای درخواست کننده دستور موقت دارد که عبارت است از جبران ضررهای وارده از دستور موقت به طرف مقابل.

دادگاه در صورتی با درخواست صدور دستور موقت موافقت می کند که فوری بودن موضوع دستور موقت را احراز کند . در غیر اینصورت درخواست صدور دستور موقت را رد می کند .

به موجب قانون در اموری که تعیین تکلیف آن فوریت دارد ، دادگاه به درخواست ذینفع برابر مقررات دستور موقت صادر می کند . دستور موقت ممکن است دایر بر موارد ذیل باشد :

۱- توقیف مال

۲- انجام عمل

۳- منع از انجام امری

 

چرا از دستور موقت استفاده کنیم

می دانیم که هدف از طرح دعوا علیه دیگری به این دلیل است گه جلوی تضییع حق خویش را بگیریم و دادگاه با صدور رای این موضوع را احراز کند . مثلا از شخصی خانه ای خریده می شود اما فروشنده از تنظیم سند ملک به نام خریدار امتناع می کند یا همسایه با عملیات گودبرداری غیر اصولی و همچنین تجاوز به ملک او ، اقدام به تضییع حقوق او کرده است .

در مثال اول چنانچه فروشنده از تنظیم سند رسمی به نام خریدار امتناع می کند . خریدار ناچار می شود علیه فروشنده طرح دعوی کند تا سند ملک به نام او تنظیم شود . از سویی از زمان طرح دعوی ( دادخواست ) علیه فروشنده تا صدور رای و طی مراحل واخواهی و تجدیدنظرخواهی زمان نسبتا مدیدی از چند ماه تا چند سال طول می کشد تا رای دادگاه صادر شود .

نکته مهم اینجا است در طی این مدت فروشنده ممکن است ملک را به شخص ثالثی بفروشد یا شخص ثالثی بابت طلب خویش از فروشنده ، این مال را توقیف کند یا فروشنده ملک را در رهن بانک و موسسات اعتباری بگذارد .

در اینصورت خواهان یا وکیل او برای جلوگیری از انتقال مال به دیگری از دادگاه صالح درخواست دستور موقت مبنی بر منع نقل و انتقال ملک را می کند و دادگاه به اداره ثبت دستوری مبنی بر عدم ثبت نقل و انتقال را می دهد . در این صورت فروشنده تا زمانی که دستور موقت اعتبار دارد قادر به نقل و انتقال ملک نمی باشد و خواهان در طول دادرسی تا صدور رای از این آطمینان دارد که فروشنده نمی تواند ملک را به دیگری انتقال دهد .

و چنانچه در انتهای دادرسی رای به نفع خواهان ( در اینجا خریدار ) صادر شد بدون مانعی سند ملک به نام خریدار ( در اینجا خواهان ) صادر می شود .

تاثیر دستور موقت در اصل دعوا

همانطور که بیان شد دادگاه در موضوع دستور موقت وارد ماهیت دعوا نشده و صرفا با درخواست خواهان و بررسی موضوع چنانچه شرایط صدور دستور موقت را احراز کند از جمله فوری بودن درخواست ، نسبت به صدور دستور موقت اقدام می کند . اما صدور دستور تاثیری در اصل دعوا نداشته و ممکن است دادگاه بعد از برگزاری جلسه رسیدگی و بررسی دلایل و مدارک طرفین رای بر بی حقی خواهان ( درخواست کننده دستور موقت ) صادر کند .

بنابراین دستور موقت برای رسیدگی فوری به اصل دعوا و صدور حکم فوری ایجاد نشده است بلکه در کنار صدور دستور موقت دادگاه می بایست وارد رسیدگی ماهوی به دعوا شود و بعد از ختم دادرسی نسبت به صدور حکم اقدام کند .

بنابراین دستور موقت امری تبعی است و تاثیری در اصل دعوا ندارد .

متفاوت بودن خواسته دستور موقت با خواسته دادخواست

از دیگر ویژگی های دستور موقت که خواهان باید به ان توجه داشته باشد در غیراینصورت درخواست دستور موقت او رد می شود این مهم می باشد که موضوع دادخواست ( خواسته ) می بایست با خواسته دستور موقت متفاوت باشد و چنانچه موضوع خواسته مطروحه در دادخواست با موضوع دستور موقت یکی باشد ، دادگاه درخواست صدور دستور موقت را نمی پذیرد

۰ ۰

برنامه شبکه 2 سیما در مورد جراحی چاقی

دکتر عطاردی در برنامه شبکه 2 سیما در مورد جراحی چاقی و دیگر مباحث مربوط به آن صحبت کرد؛ دکتر حامد عطاردی فوق تخصص لاپاروسکوپی در تاریخ 21 و 25 فروردین 1401 در برنامه نبض زندگی شبکه دو سیما حضور، و پیرامون موضوعاتی همچون ضرورت درمان چاقی، bmi و بیمه، مقدار کاهش وزن بعد از جراحی چاقی، رژیم غذایی بعد از جراحی و موارد مهم دیگر صحبت کردند.


دکتر عطاردی در برنامه شبکه 2 سیما؛ مشکلات چاقی

دکتر عطاردی در برنامه شبکه 2 سیما با اشاره به ضرورت درمان چاقی گفتند: افرادی که bmi بالای 30 دارند و چاق محسوب میشوند. عمرشان ده سال کمتر از عموم جامعه است که این مسئله بخاطر افزایش فشار خون، چربی، دیابت، کبد چرب ناشی از اضافه وزن در این افراد است.

همه اینها سوای از هزینه های زیادی است که به سیستم درمانی کشور تحمیل میشود ، همچنین این افراد عموما دچار مشکلات اجتماعی و کاهش اعتماد به نفس میشود و از نظر شغلی و استخدام به مشکل برمیخورند.


تقسیم بندی چاقی

فوق تخصص لاپاروسکوپی پیشرفته همچنین به انواع تقسیم بندی چاقی اشاره کردند و گفتند: ما برای حساب کردن شاخص توده بندی اول وزن مان را بر حسب کیلو گرم تقسیم بر قد بر حسب متر میکنیم جوابی که بدست آوردیم یکبار دیگر تقسیم بر قد بر حسب متر میکنیم، به این صورت bmi ما بدست می آید.

 

تقسیم بندی چاقی مشکلات چاقی برنامه نبض زندگی صدا و سیما

 

افراد طبیعی بی ام آیی بین 18.5 تا 25 دارند ، بی ام آی 25 تا 30 اضافه وزن محسوب میشود و 30 تا 35 چاقی کلاس 1 ، 35 تا 40 چاقی کلاس 2 و 40 به بالا چاقی کلاس 3 محسوب میشود.


bmi و بیمه جراحی چاقی

در ادمه گفتند: افرادی که bmi بالای 35 دارند اگر همراه با فشار خون و بیماری های زمینه ای دیگر باشند باید درمان و تحت عمل جراحی چاقی قرار بگیرند. جراحی افراد bmi بالای 40 را هم همه بیمه ها پوشش میدهند.

ایشان در پاسخ به سوال مجری برنامه که گفتند: آیا همه افراد می‌توانند با ورزش و رژیم غذایی مناسب به شرایط بدنی و وزن ایده آل برسند؟ و شما دقیقا جراحی چه افرادی را الزامی میدانید.

 

محاسبه شاخص توده بدنی محاسبه آنلاین شاخص توده بدنی bmi

گفتند: تقریبا 70 درصد علت چاقی ژنتیکی است و تنها 30 درصد آن به شرایط محیطی بستگی دارد اما به طور کلی از بی ام آی 25 تا 35 جراحی چاقی توصیه نمیشود. بلکه اصلاح الگو غذایی و تحرک بدنی لازم است که درمورد اصلاح الگو غذایی سعی کنند تا گرسنه نشدند سراغ غذا خوردن نروند و قبل سیری از غذا دست بکشند. هر لقمه را حداقل 20 بار بجوند و از ریزه خواری پرهیز کنند
۰ ۰